Darrock Travel - (Noord)Ierland en Schotland

Fly-Train Belfast-Derry

Ontdek de twee grootste steden van Noord-Ierland per trein tijdens deze mooie reis.

Dag 1
U vliegt naar Belfast, waar u twee nachten verblijft in het Jurys Unn Belfast Hotel. U verblijft hier nachten op basis van logies/ ontbijt. Tijdens deze dagen heeft u tijd om de stad te verkennen.

Belfast
Bezoek de stad van de vele muurschilderingen, die doen herinneren aan de strijd tussen de katholieken en protestanten. Deze zijn vooral te vinden in het westen van de stad, rond Falls Road en Shankill Road.

Breng een bezoek aan het Belfast Castle, City hall en Ulster Folk and Transport museum.

Een bezoek aan de Titanic Belfast Experience kan zeker niet ontbreken tijdens een bezoek aan Belfast. Hier beleeft u het hele verhaal van de Titanic. Ga mee met een rondleiding door de oude tekenkamers of stap aan boord van het enige overgebleven schip van de White Star Line: de pas gerestaureerde SS Nomadic in het Hamilton Dock.

Dag 3
Vandaag reis u per trein naar Derry. Hier zult u overnachten in het Maldron hotel, op basis van logies/ ontbijt.

Derry
De stad aan de rivier de Foyle heeft veel te bieden. Het is als enige stad in Ierland volledig omringd door 17e-eeuwse stadsmuren, deze zijn wel zes meter hoog.

Bezoek het museum of Free Derry, loop over de rivier de Foyle via de Peace bridge, bezoek de Sr Columb's Cathedral en het Chapter House museum. In de Craft Village kunt u verdwalen door de straatjes met vele kunst kraampjes, cafeetjes en restaurants.

De geschiedenis van deze stad is rijk, hierdoor zijn er veel muurschilderingen die door de hele stad te bewonderen zijn. Een begeleide wandeling met een van de kunstenaars is zeker de moeite waard.

Een wandeling naar het opvallendste gebouw van Derry genaamd de Guildhall is zeker de moeite waard.

Dag 7 Belfast
Vandaag is er een einde gekomen aan deze reis en vliegt u weer terug naar Nederland.

Route 7 dagen: Belfast - Derry | Ca. 2 uur
1e dag: Aankomst op luchthaven Belfast
2e dag: Belfast
3e dag: Belfast - met de trein naar Derry
4e dag: Derry
5e dag: Derry
6e dag: Derry - met de trein naar Belfast
7e dag: Luchthaven Belfast - Amsterdam

Inclusief: vliegreis per KLM en verblijf in standaard kamers op basis van logies en ontbijt. Bij deze reis zijn de treintickets inbegrepen.
dar017fr

Noord-Ierland

Noord-Ierland, ook wel Ulster genoemd, ligt in het noordoostelijke deel van het eiland Ierland. Het landschap is heuvelachtig en bezit veel meren, zoals het grote Lough Neagh in het centrum van Noord-Ierland. De grootste stad van het land is de hoofdstad Belfast. De 2e stad is Londonderry, ook wel Derry genoemd.

Belfast
Belfast heeft zich ontwikkeld tot een aantrekkelijke bestemming. Delen van de stad zijn volledig gemoderniseerd, maar het historische centrum is bewaard gebleven.

Londenderry (Derry)
Londonderry (Derry) is de enige volledig ommuurde stad van Ierland en een van de mooiste van Europa.

Giants Causeway
Rij de Giants Causeway kustroute (314KM), met meer dan 40 000 basaltkeien door de natuur in bijna volmaakte honingraatvorm zijn gerangschikt, van Belfast naar Londonderry (Derry). Deze route brengt u langs de mooiste vergezichten. Denk hierbij aan de prachtige groene heuvels, sfeervolle stadjes, eeuwenoude kastelen aan de klifranden en talloze bezienswaardigheden onderweg.
Inbegrepen
- vlucht per KLM Amsterdam - Belfast - Amsterdam. (o.b.v. de voordeligste klasse)
- luchthavenbelastingen, veiligheid- en brandstofheffingen (o.v.v. wijzigingen)
- 3x overnachtingen in het Jury’s Inn hotel in Belfast op basis van logies/ontbijt
- 3x overnachtingen in het Maldron hotel in Belfast op basis van logies/ontbijt
- Retour 2e klasse treinkaartje Belfast (Central Railway Station)/ Derry (Waterside Railway Station)

Niet inbegrepen
- lunches en diners
- transfers
- eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
- persoonlijke uitgaven
- ruimbagage aan boord van de vlucht (m.u.v. Aer Lingus)
- reserveringskosten (EUR 35,- per boeking)
- bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)

Bijzonderheden
De getoonde prijs is een vanafprijs per persoon, gebaseerd op de voordeligste periode en de voordeligste boekingsklasse van de luchtvaartmaatschappij. Als deze tarieven niet beschikbaar zijn, kan een toeslag berekend worden. Indien andere diensten zijn inbegrepen, zoals transfers, autohuur of excursies wordt dit apart vermeld. Niet inbegrepen zijn de reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en eventuele vluchttoeslagen, brandstoftoeslagen, verzekeringen en gekozen extra's. De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

2016 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie