Darrock Travel - (Noord)Ierland en Schotland

(Noord) Ierland en Schotland in het kort

(Noord) Ierland
Een bezoek aan het prachtige Ierland is een vakantie naar het land van onbedorven natuur, kuddes schapen, woeste hooglanden en schitterende dorpjes. Maar ook van bijzondere steden als het gezellige Dublin en de Noord-Ierse hoofdstad Belfast. Beleef de fascinerende landschappen op de Cliffs of Moher, bij de Ring of Kerry en het maanlandschap van de Burren. Ierland staat ook voor een ontdekking van het rijke erfgoed van monumenten, sporen van verschillende beschavingen, culturele hoogtepunten en oogverblindende natuur.

Schotland
Schotland, heeft prachtige steden, een rijk erfgoed, bijzondere tuinen, robuuste burchten, middeleeuwse kastelen, imposante abdijkerken en tal van andere bezienswaardigheden. Schotland is het land van de kilt en de doedelzak. Met verlaten stranden, wereldberoemde whisky's, prachtige middeleeuwse kastelen en een historische stad als Edinburgh kan het niet anders dan dat je verliefd wordt op Schotland. En wat te denken van de honderden unieke eilandjes voor de Schotse kust.

 

Hieronder vindt u ter voorbereiding op uw reis nuttige informatie over uw bestemming:
Bron: Tourism Ireland Limited, Dublin & Visit Scotland

Ierland

Het eiland is ongeveer 486 km lang en 275 km breed en het omvat ongeveer 84.500 km². Er zijn 26 counties in de Republiek Ierland.  De Republiek Ierland is een parlementaire democratie met een president als staatshoofd. Er wonen ongeveer 4,3 miljoen mensen wonen in de Republiek Ierland

Noord Ierland

Noord-Ierland heeft een eigen regionale regering, maar is onderdeel van het Verenigd Koninkrijk. Er zijn 6 counties in Noord-Ierland. Er wonen ongeveer 1,7 miljoen mensen in Noord-Ierland.

Schotland

Schotland is een voormalig koninkrijk en heeft een eigen regionale regering, maar is onderdeel van het Verenigd Koninkrijk. Schotland telt ruim 5,3 miljoen inwoners. De hoofdstad van Schotland is Edinburgh.

Wilt u meer weten over (Noord)Ierland en/of Schotland?

Tourism Ireland
http://www.ireland.com/nl-nl/

Visit Scotland
http://www.visitscotland.com/nl-nl/
 

2016 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie